Koffie voor een vriendelijke prijs!

In Nice aan de Rue Cassini 13, bevindt zich het Restaurant / Cave à Vins met de mooie naam “la Petite Syrah”. De naam is afgeleid van het Californische druivenras en vernoemd naar hun Jack Russell terriër, die natuurlijk gewoon Syrah heet. Klein is hij van zichzelf al. Eigenaars Renée en  Patricia Pepino waren het zo zat dat hun gasten grommend binnenkwamen en alleen maar “un café” riepen dat zij het volgende bedachten:

vriendelijke koffieprijzen

Hoe vriendelijker je als gast bent, hoe goedkoper de koffie! Onvriendelijkheid mag, maar kost vijf keer meer! Of, iets minder onvriendelijk mag natuurlijk ook, maar dan gaat de prijs drie keer omhoog! Vanaf dat moment heeft het inventieve stel slechts vriendelijke gasten op het terras ontvangen.

Le Petite Syrah

Mocht u in de buurt zijn, de wijnkaart van dit kleine restaurant (meer dan twintig gasten gaan er niet in) bestaat alleen maar uit milieuvriendelijk ontstane wijnen van, met name, kleine producenten die zowel in de wijngaard als in de wijnkelder milieuvriendelijk werken.

 

Wijnkelder

Naast het etiket heeft elke fles ook een nummer welke in grote letters boven het etiket staat geschreven. Het is net of je bij de Chinees in de Damstraat zit!

Tot zover . . .

Chris Koot

Wijn is het bewijs dat God ons lief heeft
en dat hij het prachtig vindt om ons gelukkig te zien! 
Looft de Heer!

 

Dit bericht is geplaatst in Columns, Overige. Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *