Woman Wine Maker of the Year 2011 vervalt!

Net als bij het damesvoetbal in Nederland is het moeilijk sponsors te vinden voor wedstrijden die een vrouwelijke winnaar voortbrengen. Dat ondervond ook Lorraine Immelman, de oprichter en organisator van het Zuid-Afrikaanse “Woman Winemaker of the Year Award” Voor het jaar 2011 is deze opgeschort omdat sponsoring door die Landbou Weekblad na 7 jaar niet werd verlengd. Lorraine is in onderhandeling met andere gegadigden maar voordat dat financieel rond is, is het 2012. Dat de wedstrijd onder de dames genoot van een groeiende belangstelling bewijst het jaarlijks oplopend aantal deelneemsters. In de afgelopen jaren deden tussen de 24 en 32 vrouwen mee.

 

 

 

Tot nu toe hebben zeven vrouwen de titel van beste wijnmaakster van Zuid Afrika mogen ontvangen. Het zijn achtereenvolgens:

 

 

2004 – Ivy du Toit-Oates: Jason’s Hill Private Cellar

 

 

2005 – Debbie Burden-Thompson: Simonsig

 

 

2006 – Eleonor Visser: Winecorp

 

 

2007 – Susan Wessels: Vrede & Lust

 

 

2008 – Erika Obermeyer: Graham Beck Wines

 

 

2009 – Ntsiki Biyela: Stellekaya

 

 

 

2010 – Andrea Freeborough: The Bergkelder

Naast een 7-daagse trainingsreis naar de grote châteaux in Bordeaux ontvingen de winnaressen een bedrag van 25.000 SA rand en de “Landbouweekblad Woman Winemaker of the Year Trophy”. De wedstrijd riep steeds weer reacties op in de vorm van: Waarom een ​​prijs voor een vrouwelijke wijnmaker? Zouden de dames niet gewoon op basis van gelijkheid moeten strijden tegen hun mannelijke collega’s? Voor mij is hierop slechts één antwoord: Kijk naar bovenstaande foto’s en geniet! Marylin Cooper, hoofd van de Kaapse Wijnacademie heeft eigenlijk een veel betere uitleg: “Dit is vir ons belangrik om vroue in die wyn wêreld te erken en te beloon. Hierdie kompetisie is ‘n viering van nie net wêreld-klas wyne nie, maar ook wêreld-klas vroue wynmakers van Suid-Afrika.”

Of kijkt u toch liever naar onderstaande wijnboere?

 

 

Ik hoop van harte dat Lorraine er snel uit is!

Tot zover

Chris Koot

Dit bericht is geplaatst in Columns, Overige met de tags , . Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *