NIEUW: Comfort Caffé in de Sumatrastraat 28/30

Vanaf 25 mei open.

Een droom is uitgekomen!

Waar eerst Turks koffiehuis Oz Konyalilar was gevestigd, zit nu een compleet nieuw café. Comfort Caffè.

Sarah van Dijk en haar partner Chris Nuzzolo wilden dolgraag hun eigen café en dat is gelukt. En hoe?

Muren zijn weggebroken. Een helder witte ruimte is ontstaan waarin licht getinte meubelen samengaan met houten tafels en bars. En alles volgens eigen ontwerp. Bij mooi weer wordt de pui opengeschoven, stoelen en tafels aan de straatkant maar er is ook een achterliggend terras: een oase van rust.

Het dagcafé is vanaf 08:00 uur open voor zowel ontbijt en lunch als diner. Voor een snelle, maar goede maaltijd wanneer de werkdag zich naar het einde en de werknemer zich naar huis begeeft. Om 20:00 uur maken Sarah en Chris niet alleen een einde3 aan de werkdag maar ook de boel weer schoon.

De koffie, die biologisch dus groen en natuurlijk Italiaans is, is in alle moderne variëteiten verkrijgbaar, om mee te nemen of om aan de hoge of lage tafels te genieten met een krant erbij. Natuurlijk is er ook verse jus d’orange-to-go.

Onderweg naar bus, metro of tram kun je een Koffie-to-go halen met een Italiaans zoet broodje zoals een barchetta limone of een cannolo gianduia. Je kunt er, met een lekkere variatie caffè vòòr je, met behulp van je laptop je e-mail ophalen of je kunt de lunch gebruiken. Op de kaart staan natuurlijk Italiaanse sandwiches: de Tramezzini.

‘Zo’n zaak heeft deze buurt nog niet’, aldus gastvrouw Sarah. ‘Het moet een soort “Coffee Company” worden, maar dan geschikt voor deze buurt en met een meer uitgebreid aanbod.

Aan het einde van de dag kan men, tot 20:00 uur genieten van de dagelijkse pasta. Chris Nuzzolo is een Italiaan met passie voor eten en voor koken, en dan met name uit de streek waar hij vandaan komt: Friuli.

Dus worden de recepten van oma en mamma gebruikt om zo traditioneel mogelijk te koken. Op zijn zoektocht naar lokale specialiteiten trof hij in Amsterdam iemand uit hetzelfde dorp en met dezelfde passie. Dus van hem komen de olijven, de Coppa, de rillette van eend, en zo voorts.

Ze weten dat er in deze buurt behoefte aan is want ze wonen er zelf al jaren. En dat men nieuwsgierig is blijkt wel uit het feit dat velen uit de buurt met de handen tegen het raam kijken hoe ver het met de verbouwing staat en er wordt regelmatig gezwaaid. Dat geeft een goed gevoel. De ramen zijn overigens al weer aan een lapbeurt toe door al die klamme vuisten!

Toe ze hier negen jaar geleden kwamen wonen hadden ze je voor gek verklaard als je iets wilde beginnen. Maar de buurt zien enorm veranderd. Veel jonge mensen en de buurt is, net als de Pijp en de Jordaan enorm in ontwikkeling’. Omdat de Indische buurt een Economische Kansenzone voor een betere buurt is, heeft de gemeente ook nog wat met de portemonnaie geholpen.

De wijnkaart zal bestaan uit wijnen van Italiaanse komaf zoals natuurlijk een Prosecco, een pinot grigio enzovoorts. Maar er wordt nog gezocht zodat ook de wijn voldoet aan de eisen van het ondernemende stel. De prijs van de prima huiswijn houden ze bewust laag. Zelfs de prijs van een fles Champagne ligt niet veel hoger dan die bij de gemiddelde slijter.

Sarah en Chris, ik wens jullie veel succes.

Tot zover

Chris Koot

Dit bericht is geplaatst in Columns, Food met de tags . Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *