Château Haut Mirambet rouge 2010

SONY DSCDe supermarktketen C1000 heeft in de week van 29 mei tot 1 juni Château Haut Mirambet rouge 2010 en Château Haut Mirambet blanc 2012 in de aanbieding; twee flessen voor één prijs. Normaal 6 euro 99, nu dus 3 euro 50 per fles.

De wijn vindt zijn oorsprong in de streek tussen de twee rivieren Dordogne en Garonne, in Frankrijk Entre-Deux-Mers genoemd. Wanner het een rode wijn betreft mogen ze ook de naam Bordeaux gebruiken. De witte versie uit dezelfde aanbieding vermeldt Entre-Deux-Mers als herkomstgebied en op enkele honderden meters van Sauveterre de Guyenne.

Nieuwsgierig geworden nam ik van elk type één fles mee en gisteren ging de rode meteen maar open. Want als ik er nog meer zou willen, moest ik natuurlijk snel zijn!

De wijn is samengsteld uit de traditionele druiven merlot en cabernet sauvignon.

Voor de prijs is dit absoluut een aanrader.

De broers  Stéphane en Christophe Mirambet (3e generatie) verwijdeGeritstren na de pluk en voor het persen de stelen en de pitten en kneuzen de druiven zodat een een wijn ontstaat met een mooi granaatappelrode kleur en een neus die even de tijd moet krijgen (ik zeg décanteren!) om zich te doen gelden, maar dan is er ook ruim zwart fruit in de vorm van bramen zwarte bessen. Verder wat vanille tonen, ruim aanweizge maar vriendelijke tannines. Gewoon een bek vol wijn.

Hoe kunnen ze het er voor maken?

Uitgaande van de prijs voor een fles, een kurk (stofkurk, maar toch . . ) capsule en etiket. Dat kost ongeveer 0,40 cent. Dan (voor rood) wegleggen op hout, bottelen, afschrijving apparatuur, een kartonnen doos en het personeel, reken maar 2 euro tot 2 euro 25. Voor vervoer, import en accijns is de importeur bij een pallet van 600 flessen ongeveer 0 euro 80 kwijt. (voor het gebruik van Poolse chauffeurs kan nog 0 euro o2 verrekend worden!). Maar dan zit er nog geen druppel wijn in de fles! En ook is er nog geen 21% BTW verrekend.

Voor de wijn die in de fles zit betaalt men dus ongeveer 0 euro 30. Inclusief BTW over het totaalbedrag van 3 euro 50.

Ik zeg opschieten voor ze er achter komen dat het een of andere rekenwonder op het hoofdkantoor iets vreselijk fout heeft gedaan!

Voor een paar extra flessen ga ik nu meteen!

Tot zover . . .

Chris Koot

Wijn is het bewijs dat God ons lief heeft
en dat hij het prachtig vindt om ons gelukkig te zien!
Looft de Heer!
Dit bericht is geplaatst in Columns, Wijn met de tags , . Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *