De Koningin

De Koningin vestigt zich met ingang van 19 februari in Amsterdam.

De Koningin van de Kaas wel te verstaan. Want eindelijk hebben Betty en Martin Koster van Fromagerie l’Amuse een passend pand gevonden om hun droom te vervolmaken.

Het adres is : Stadionweg 147, 1076 NM Amsterdam, tel 020-6707559 fax 020 – 6707539 email info@lamuse.nl

Het was afgelopen maandag, ondanks de regen, een stralende dag aan de Stadionweg.

Om 16:30 uur nam Felix Wilbrink, columnist van de Telegraaf, temidden van vele vrienden in een afgeladen winkel het woord om de opening het officiële karakter te geven. Met een mooi glas Prosecco werd geklonken op een voorspoedige start van Fromagerie l’Amuse.

De passie die Betty voor kaas heeft is wijd en zijd bekend en dat heeft tot gevolg dat niet alleen de Randstadse Horeca Betty al jaren geleden gevonden heeft, ook de particulieren uit de regio die ik maar even met Groot Amsterdam zal aanduiden hebben de weg naar Santpoort-Noord gevonden en dan vooral op zaterdag. De Horeca zal nog steeds van kaas worden voorzien vanuit Santpoort waar niet alleen een winkel is, daar bevindt zich ook de voorraad.

Image Thumbnail Image Thumbnail
Image Thumbnail Image Thumbnail

De helder verlichte winkel in Amsterdam krijgt nog een beamer welke allerhande weetjes zal laten zien die de klanten vermaken terwijl ze op hun beurt wachten. Hoewel de uitleg door het vakkundige personeel aan de klanten vòòr je al meer dan genoeg reden zijn om je het water in de mond te doen lopen en de keus voor een mooi kaasplankje daardoor steeds moeilijker.

Links achter in de winkel staat een grote proeftafel met een grote kerkbank met de letter ‘K’ op de zijkant zoals in de katholieke kerk gebruikelijk was. Da’s mooi passend als je Koster heet!

Het grote verschil met de winkel in Santpoort-Noord is dat er minder andere zaken verkocht zullen worden. Natuurlijk alle kaassoorten en dat zijn er ruim 400 zullen er zijn, maar minder azijnsoorten, minder toast, crackers en brood en zo meer. Wel zullen er bij de kaasplank passende wijnen worden verkocht en olijfoliën. Natuurlijk is er extra plaats ingeruimd voor Betty’s kaasboek Passie voor Kaas (ISBN-13: 9789058562098).

Nieuw is een rek met thee van de firma Dilmah die samen met Betty een uitgebreide lijst heeft samengesteld van passende theesoorten bij de kaas van l’Amuse.

Het zelfde geldt voor Haarlems Stadsbrouwer Jopen waarvoor Betty een passende kaas heeft ontwikkeld bij hun Jopen Koyt, een bier dat nog niet zo lang geleden een intenationale prijs won in de categorie ‘Herb and Spice Beer’.

Betty en Martin, veel succes met jullie tweede winkel.

Tot zover

Chris Koot

Dit bericht is geplaatst in Columns, Food met de tags , . Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *